TOP 10

Companys, eus ací un dels debats més llargs i intensos dels darrers 6o anys. Mai abans s’havia dedicat tant de temps i esforç a discutir sobre un tema del tot inútil: “Quin és el més gran dels superherois?” S’han dibuixat gràfiques sobre el tema, se n’han fet càlculs i, fins i tot, s’han dissenyat programes informàtics per calcular quin és l’heroi més fort. Freaks d’arreu han investigat i escrit més que un llicenciat treballant en la seva tesi doctoral. No vull ni parar-me a pensar en el munt de problemes d’abast mundial s’haurien pogut solucionar si aquestes persones hagéssin dirigit els seus esforços a combatre la pobresa, el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica, la crisi econòmica, l’obesitat infantil, el racisme, la violència de gènere, el hipisme o qualsevol altre xacra que, solucionada, convertiria la Terra en un lloc millor on viure.

Amb l’objectiu d’acabar per sempre amb aquest debat, he decidit publicar la llista definitiva dels herois més poderosos. He trigat molt de temps a confeccionarla. La recollida i processament de dades no ha estat gens fàcil però, finalment, l’esforç ha donat fruit. Res del que llegireu tot seguit és opinió sinó que és cert. A partir d’ara, quan discutiu amb els vostres companys sobre el tema, només cal que els doneu un cop a l’espatlla i els demaneu si és que no han llegit aquest treball.

A l’hora de confeccionar aquest rànquing, he tingut en compte diversos factors. En primer lloc, n’han quedat exclosos tots els supervillans (de fet, es tracta d’una llista d’herois). De la mateixa manera, no hi he inclòs cap mena d’esser còsmic amb poders exorbitats (Fènix, Odin, Déu Nostre Senyor…) Finalment, he ignorat tots els herois que hi haurien pogut aparèixer però que tenen poders semblants o iguals als dels personatges que la formen.

Anem per feina:

[10] Tot i ocupar la desena posició, Green Lantern (Hal Jordan) és una bèstia parda. Com a membre de les forces Green Lantern, poseeix un anell capaç de generar camps i estructures energètiques controlades per la voluntat de qui el porta. Com més gran és la força de voluntat del portador, més poderós és l’anell. M’ai no s’han definit els límits de l’anell però, en certa ocasió, algú s’hi va referir com “… l’arma més poderosa de l’Univers…” Aquest anell ha permès a Green Lantern enfrontar-se a pesos pesats com Superman o el Capità Marvel. No és gens d’estranyar ja que l’únic elemt que en pot limitar el poder és la força de voluntat de qui el porta. Aquesta mateixa limitació és la que fa que el personatge no ocupi posicions més avançades.

a
a

a
a
a

[9] El Dr Strange, bruixot suprem de la Terra, té una habilitat incomparable per dominar les arts místiques i s’erigeix com la primera i única defensa contra les amenaces de base màgica que posin en perill la nostra dimensió. Personalment, considero que aquest personatge és un dels més poderosos de l’Univers Marvel i està a anys llum de qualsevol dels seus homòlegs de DC (tot i que Zatana està molt bona). Si tenim en compte que, potencialment, pot fer tot el que es proposi, podria derrotar, suposadament, qualsevol altre dels components d’aquest rànquing. De fet, amb alguns d’ells només li caldria moure un dit, suposant que tingués temps de fer-ho. El problema és que pocs dels components d’aquesta llista li proporcionarien el lapse temporal per fer-ho. El fet que no tingui supervelocitat, superreflexes o cap mena de superpoder, el converteixen en un dels herois més fàcils de derrotar del rànquing.

a
a
a

[8] Els pocs entesos en còmics donen per fet que Flash és un paio que simplement corre molt. No és així: aquest personatge pot convertir els seus oponents en estàtues o, fins i tot, fer-los explotar el cap. A part d’això, té una resistència envejable tot i moure’s a molta més velocitat que la resta de mortals. En moltes ocasions ha estat copejat per rivals molt més forts i se n’ha recuperat com si res, posant de manifest una gran capacitat per encaixar atacs. Incloc aquest personatge al rànquimg i en aquesta posició perquè sóc del parer que la seva supervelocitat li permet esquivar i llançar atacts amb avantatge sobre els seus rivals.

a
a
a

a
a
a

[7] El superheroi que ocupa la setena posició és Rayo Negro, rei dels Inhumans. Sovint, ha estat descrit per la resta d’herois com un dels més poderosos de l’Univers Marvel i  no és pas perquè sí. Per mitjà de la concentració i manipulació d’electrons pot intensificar i potenciar qualsevol element de la seva naturalesa física a nivell superhumà (força, velocitat, resistència…) En situacions de gran perill pot canalitzar aquest poder en un únic i debastador atac anomenat en la seva versió original americana “The Master Blow”. L’arma més poderosa de Rayo Negro és la seva veu cacofònica capaç de, en la seva mínima expressió, noquejar fins i tot a Hulk. en ocasions s’ha sugerit que la seva veu podria destruir el planeta sencer. El fet que visqui aïllat a la lluna i que bàsicament s’enfronti a éssers d’altres planetes i que quan s’apropa a la terra ho faci per acompanyar els Fantastic 4 és el que li fa ocupar aquesta posició una mica endarrerida si tenim en compte les seves capacitats.

a
a
a

[6] El Detective Marciano ocupa el sisè lloc del rànquing amb la superforça com, a poder més representatiu. Superforça i resistència. Els seus dos principals poders són, per tant, la superforça, la reistència i el fet que pot volar. De fet, els seus superpoders són tres: superforça, resistència, volar i pot canviar de forma. Podríem dir que el Detective Marciano és la navalla suïssa dels superherois. A part d’aquests poders,  té també supervelociat i visó marciana al nivell dels que podria tenir Superman. No només es pot tornar invisible sinó que també pot alterar la seva densitat per tornar-se extremadament fort, tou o intangible. Amés dels seus poders físics, vull destacar que J’onn és un poderós telèpata. Poseeix també nou sentits, oblidats per la majoria de guionistes de còmics. I, per si això no fós prou, té també l’habilitat de regenerar-se.  en el passat va ser capaç de reconstruir tot el seu cos a partir d’una sola mà.

a
a
a

[5] Poderós gràcies a la fórmula secreta d’un estrany professor, el Vigia absorbeix la radiació solar per aconseguir la seva força i mou les mol·lècules un instant per davant de la línia temporal normal. Els seus superpoders inclouen la super-força, velocitat, resistència i sentits super-desenvolupats amés de la capacitat de crear camps d’energia i de volar. Posseeix també nombrosos poders mentals, havent desenvolupat l’habilitat d’implantar els seus records a la ment d’algú altre. Per acabar-ho de rematar tot plegat, emet un tipus de radiació que calma Hulk, limitant de forma notable els poders d’aquest gegant verd. S’ha comentat més d’una vegada que posseeix el poder “d’un milió de sols en explosió” i que és “l’humà més poderós de la galàxia”. Malauradament, la seva debilitat mental fa que sovint se’l presenti com un esquizofrènic agorafòbic, fàcilment dominable i manipulable. Aquests problemes mentals no li permeten ocupar posicions més vanaçades.

a
a
a

[4] Què obtindríem si creuéssim Superman i el Dr. Strange? La resposta és el Capità Marvel. Aquest paio és una bèstia. Té poders i habilitats màgiques com el Dr. Strange (tot i que rarament les utilitza) sense el handicap de ser un simple humà com ell. Al Capità Marvel se l’ha mostrat sovint  igual que a Superman a nivell físic, sempre que no s’estigui enfrontant a ell. En ocasions, fins i tot, se l’ha mostrat més fort que a l’heroi provinent de Krypton però, en aquests casos, sempre hi ha algun element místic implicat que potencia alguna de les seves habilitats. Posseeix també l’habilitat del “Llamp” que utilitza com a arma d’atac quan li fa falta. De fet, no es tracta d’un llamp propiament dit sinó que és energia combinada amb l’encanteri que el converteix en el Capità Marvel. Pot utilitzar-lo per guarir i és tant ràpid que, en certa ocasió, va impactar sobre Flash.

a
a
a

[3] Enviat en cohet pels seus pares, des el planeta Krypton, abans que explotés, va aterrar a casa nostra i va ser criat per la família Kent, uns pagesos de Kansas. D’adolesecent, es va adonar que el Sol i la gravetat inferior del la Terra li atorgaven habilitats molt superiors a la de la resta de mortals. Dotat de gran força, velocitat i sentits superdesenvolupats amés de la capacitat de volar, visió calorífica i la força pulmonar suficient per bufar huracans, es va traslladar a Metropolis on va començar les seves aventures com a Superman. Allà combat en favor de la veritat, la justícia i l’estil de vida americà. Superman poseeix gairebé tots els superpoders que us pogueu imaginar i per això, podríem dir que és un heroi que menja a part de la resta. Si bé, en moltes ocasions, ha superat supervillans provinents d’altres galàxies i molt més poderosos que ell, el fet que amb una mica de kryptonita n’hi hagi prou per guanyar-lo fa que es trobi en aquesta tercera posició.

a
a
a

a[2] Silver Surfer és i serà herald de Galactus i com tots els heralds de Galactus, posseeix el poder còsmic; una font d’energia que li permet aconseguir-ho gairebé tot, des de reorganitzar mol·lècules a llençar rajos, viatjar en el temps i, fins i tot, reviure els morts. Amb aquest paio és més qüestió de què no pot fer més que no pas del que pot. Si només tinguéssim en compte els seus poders, el Silver Surfer podria ser al capdamunt d’aquest rànquing. L’únic aspecte que no li ho permet és com d’inconsistent i canviant l’han dissenyat els guionistes. En un còmic, per exemple, veiem com deroota dos déus que haurien portat problemes al mateix Galactus i, en un altre, es derrotat per la Cosa. En un còmic se’ns diu que el seu poder còsmic és inigualable i que el converteix en la criatura no mística més poderosa, en un altre, tot i que Loki li augmenta els poders, acaba reconeixent que no pot guanyar Thor i  que els poders del Déu nòrdic són inigualables. Tot i aquesta inconsistència, Silver Surfer és un dels personatges més poderosos de l’Univers Marvel i, per això el situo en aquesta segona posició.

a
a
a

[1] El Poderós Thor ocupa el primer lloc d’aquest rànquing. El déu nòrdic del tro, a part de ser tant poderós i fort com Hulk, té la capacitat de manipular l’energia al mateix nivell que Silver Surfer i poseeix habilitats màgiques com les del Dr Strange tal i com s’ha vist en alguna ocasió. Va també armat amb Mjolnir, el martell de guerra místic que s’ha mostrat capaç d’obrir portes en l’espai i el temps, aturar tota mena de rajos d’energia i modelar els elements a la voluntat del seu amo. A Thor se l’ha vist fer girar el seu martell al doble de la velocitat de la llum i mai s’ha dit que aquest fós el seu límit. Aquest paio està format i entrenat en les arts de la guerra i fa incomptables anys que està ficat en el negoci. Si bé en la majoria d’ocasions en té prou amb la seva habilitat per a la lluita, la superforça i la invunerabilitat, quan les coses se li torcen sempre pot dominar la climatologia, obrir esquerdes a la terra, absorvir l’ànima del seu oponent o, en el pitjor dels casos, recórrer al Godblast; un atac que ha fet retrocedir Juggernaut o que ha derrotat el mateix Galactus. Segur que tothom podria aportar arguments que donessin aquesta posició a un altre heroi. Jo he triat Thor per la seva versatilitat.

 

19 responses

6 06 2010
Jaume

Jo per descomptat votaria per Spiderman com a millor superheroi, però seré realista i sé que no és el més poderós. Precisament per mi aquí està la seva grandesa i heroicitat. Donat que Thor és un deu i que Silver Surfer és un ser còsmic tampoc entren en el rànquing… donant-li voltes al meu cap, amb l’afany de fer la meva petita aportació, crec que un que indubtablement hi hauria de ser és Hulk.

La meva raó és que és un dels personatges més forts de la Marvel, ell ha pogut enfrontar-se a un deu (al mismíssim Thor). Els principals superherois (entre ells el número 9, el Dr. Estrany i el professor Xavier que també hauria de ser-hi) van haver-lo d’enviar a l’espai per poder-lo vencer. Però va tornar convertit en líder Sakaar i va provocar la World War Hulk.

Crec que aquests son motius sobrats per a buscar-li un lloc d’honor al rànquing. 😉

6 06 2010
rustu

Gràcies per la visita i pel teu comentari… estic amb tu en què Hulk hi ha de ser al rànquing i també amb el fet que Spiderman és un dels grans si més no a nivell sentimental.

7 06 2010
rustu

Ah… I no considero que Silver Surfer sigui un ésser còsmic ja que són còsmics aquells éssers intangibles i aquest no és el cas. Silver Surfer té la seva forma actual (especial però tangible) perquè es va sacrificar en favor del seu poble i va acceptar ser l’Erald de Gallactus… Considero que està plenament habilitat per entrar al rànquing.

Pel que fa a Thor, potser ja estic més d’acord amb tu si bé podria considerar-se un semi-déu. Hem de recordar que té forma humana i una identitat que li permet viure entre els mortals…

7 06 2010
ET

Ei Rustu! Bon Top. De moment m’agrada! 😉

7 06 2010
rustu

Gràcies per la visita company… Seguirem amb la tria i ja ens diràs què et sembla. De moment, m’agrada que t’agradi!

Salut!

21 07 2010
ET

El Martian Manhunter, sovint el gran oblidat dels grans de DC! Vaig a menjar unes galetes Oreo! 😉

21 07 2010
rustu

Jejejeje així em deien als EUA quan hi vaig viure!

29 07 2010
ET

No trobes que The Sentry és un personatge desaprofitat? – bé, fins arribar Siege, almenys… jejejeje

4 08 2010
rustu

Estic d’acord amb tu… Se li hauria pogut treure molt més suc i més si tenim en compte el seu poder.

10 08 2010
ET

Ho sento, el Capità Marvel a mi no em va. Jo aquí hi hagués posat el MM de Moore / Gaiman / Davis / Tottleben… 😉

10 08 2010
rustu

Estic amb tu que Miracleman podria substituir perfectament el Capità Marvel… De fet, pretenia ser el seu substitut anglès quan fou creat! En qualsevol cas, m’he decantat pel CM perquè m’ha fet l’efecte que era més conegut. Quedi dit però que la teva opció no desentonaria gens en el rànquing. Espero que ara que Marvel ha adquirit els drets del personatge reeditin les seves sèries. Salut i peles!

17 08 2010
ET

Ep! Si el gran S és el tercer, em comença a tenir intrigat qui seran els dos primers— En Thor, potser? 😉

9 09 2010
elcommutador

Vaja, el calvo galàctic el segon? Mmmmm El primer en Galactus? L’Odin? O potser hi hauries de posar en Clint Barton, lúnic home capaç d’entabanar al Gran Mestre quan aquest havia vençut fins i tot a la mort…?

http://thecommuterblog.blogspot.com/2009/12/divagant-com-clint-barton-va-entabanar.html

9 09 2010
RUSTU

Recorda que es tracta d’un rànquing d’herois… De villans ja en farem un altre jejeje (ho dic per Galactus)

10 09 2010
elcommutador

Cert, però en Galactus no és clar que sigui un villà, oi? Ja se sap: és un poder còsmic que fa el que fa perquè és el que li dicta la seva naturalesa i tal… aleshores… no més dolent que ho és una tempesta per sé.

(Ho reconec, aquest és un matís friki, però que molt friki jejejejeje…)

10 09 2010
rustu

Estic d’acord amb el teu apunt en tots el sentits, fins i tot en el fet que és molt friki 😉

Tens raó, Galactus no és un villà per voluntat pròpia però és evident que les conseqüències de la seva activitat han de ser combatudes pels nostres estimats herois…

19 09 2010
elcommutador

Aviam, protesto! En Thor no és el fill d’Odin i per tant un poder còsmic? Quina barra! Tot per no donar-li el primer lloc que es mereix a en Clint 🙂

Seriosament (des d’un punt de vista friki), m’acabo d’adonar que en quest Top10 trobo a faltar el Dr.Banner qun es posa verd de ràbia…

19 09 2010
rustu

Discrepo en el fet que Thor sigui un ésser còsmic. És cert que es tracta del fill d’un déu però et recordo que fou castigat pel seu pare a viure entre simples mortals compartint-ne la forma i els sentiments. Per tant, no el considero menys humà que d’altres herois amb poders místics o màgis difícils d’explicar. En segon lloc, m’encantaria (i ho dic seriosament) que em passessis una justificació del perquè penses que Clint ha de ser el número 1. Em comprometo a publicar-la i acceptar-la si em convences. Finalment, tens raó; Hulk hi hauria de ser. A quin lloc el posaries? Salut i moltes gràcies per les teves aportacions 🙂

20 09 2010
elcommutador

Sí, tens tota la raó amb això d’en Thor. I a més, va son pare i posa aquella inscripció al martell, de manera que ni tan sols en té l’exclusiva… 🙂

En Hulk? Se’m fa difícil de dir, però segurament entre el Capità Marvel i en Superman. La seva força bruta l’equipara al gran “S”, però crec que l’Estela i en Thor, plens de poder còsmic, el poden vèncer. [De nou, frikada de comentari! :-)]

I això del Clint es tossuderia meva: un tipus fet a ell mateix, que les ha passat magres, descarat, sense por a res i que sempre intenta trobar una sortida als problemes, encara que aquesta sigui políticament incorrecte com entabanar al Gran Mestre o una qüestió de supervivència còsmica com fabricar un arc i fletxes amb brossa d’una nau Skrull…

En resum, voluntat, sacrifici i esperança, un humà que no es dóna mai per vençut tot i que tingui tots els números de la rifa per acabar malament. Esperit humà en la seva màxima expressió, si es vol. Per això sempre és el meu nº1 – i d’acord, qualsevol d’aquests deu el pot, en teoria, esclafar amb un cop de mà però… ves a saber 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
A %d bloguers els agrada això: